PROGRAM: OUTREACH HEALTH SCREENING (KPT PRIHATIN KOMUNITI SEJAHTERA (KRISS)- PROGRAM LIBATSAMA KOMUNITI USM MERICAN) ASPIRASI KELUARGA MALAYSIA KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI

Merican Masjid Kubang Kerian

23 Julai 2022, Masjid Al-sultan Ismail Petra, Kubang Kerian. Di bawah program KPT Prihatin Komuniti Sejahtera (KRISS) dan kerjasama daripada USM-Merican telah menganjurkan program saringan kesihatan kepada masyarakat setempat. Klinik Audiologi HUSM juga turut memberikan khidmat bagi menjalankan ujian pendengaran kepada masayarakat setempat. Hasil saringan pendengaran didapati sebanyak 57.14% gagal ujian pendengaran dan telah diberikan temujanji bagi rawatan susulan di Hospital USM.

Merican Masjid Kubang Kerian 2              PROGRAM OUTREACH HEALTH SCREENING2