header text

header text

UTSB PERGIAT SEGMEN PENAWARAN RAWATAN EKSEKUTIF HOSPITAL USM

USM, KUBANG KERIAN, KELANTAN, 10 Januari 2023 - USAINS Tech Services Sdn Bhd (UTSB) mensasarkan lebih ramai perunding (consultant) perubatan menyertai mereka menerusi segmen penawaran rawatan eksekutif Hospital USM, demikian intipati sesi pendengaran awam (town hall) oleh USAINS hari ini. 

IMG 20230110 WA0003
 
Sesi tersebut disampaikan oleh Pengerusi Eksekutif, Ketua Kumpulan Perubatan USAINS, Profesor Dato’ Dr. Ahmad Sukari Halim di Dewan Kuliah 4, Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), selain turut dipancarkan secara maya menerusi platform Webex. 
 
Ahmad Sukari antara lain berkongsi inisiatif-inisiatif terkini USAINS untuk mengembangkan lagi operasi sedia, antaranya memperkenalkan waktu operasi Klinik Eksekutif pada hari Sabtu serta perkhidmatan kecemasan (emergency) 24 jam.
 
IMG 20230110 WA0005
 
Dalam usaha meningkatkan keupayaan diagnostik serta perawatan, USAINS juga bakal memiliki beberapa aset teknologi terkini termasuk mesin CT-scan baharu yang akan ditempatkan di Jabatan Radiologi serta sebuah mesin ultrasound yang akan digunapakai bersama beberapa Jabatan yang telah dikenal pasti. 
 
Terkini, UTSB juga telah merekrut beberapa bakat baharu dalam bidang-bidang sokongan termasuk pemasaran, teknologi maklumat (IT) serta kawalan risiko dalam usaha memperkaya dan memantapkan pasukan sedia ada bagi menawarkan perkhidmatan yang berkualiti tinggi setanding pesaing industri. 
 
IMG 20230110 WA0004
 
Sementara itu, kesempatan sesi pendengaran awam ini turut dimanfaatkan oleh pihak USAINS menyerahkan sumbangan zakat untuk membiayai yuran pengajian kepada seorang pelajar perubatan kurang berkemampuan, Saudara Mohamad Afiq Abd Rashid selain turut menyampaikan surat bonus honorarium kepada staf Wad Eksekutif.
 

icon email1icon staficon sdppkt

Hubungi Kami

Hospital Universiti Sains Malaysia
Universiti Sains Malaysia,
Kampus Kesihatan
Jalan Raja Perempuan Zainab 2
16150 Kota Bharu Kelantan.
 

husmQR

Operator: 09-767 3000
No Fax: 09-767 1060
Emel : hospitalusm[at]usm[dot]my

Pautan Luar

MSCMy GovermmentHRMISKementerian Pengajian Tinggi

Hakcipta Terpelihara Hospital Universiti Sains Malaysia. ©2018
Paparan terbaik menggunakan pelayar Mozilla Firefox / Chrome dengan resolusi 1024 x 768 piksel.

  • Kemaskini: Ahad 28 Mei 2023.
Jumlah Pengunjung
4000841