Sambutan Hari Ko-Kurikulum

SDH HUSM, KUBANG KERIAN, 25 April 2018 – Sekolah Dalam Hospital (SDH) Hospital Universiti Sains Malaysia (USM) telah menganjurkan Hari Kokurikulum sebagai pelengkap kepada keberkesanan pengajaran dan pembelajaran pada setiap tahun.

Menurut Penyelia SDH, Teo Seng Hue, program ini bertujuan untuk melahirkan generasi yang dinamik, progresif, aktif, berdisplin, berinovasi, melahirkan bangsa yang memiliki keperibadian terpuji, cemerlang, berbakat dan berwibawa.

“Ianya juga diadakan untuk memastikan perkembangan kanak-kanak secara holistik, dari segi fizikal, kognitif, bahasa, sosio-emosi, sahsiah dan rohani,” ujarnya.

5.Hari kokurikulum

• Kemaskini: Rabu 30 November 2022.