USM KUBANG KERIAN, 30 Oktober 2018 - Ahli keluarga terutamanya kaum lelaki perlu diberi kefahaman mengenai keadaan pesakit kanser payudara dan perlu sentiasa memberi sokongan kepada mereka.

Pengarah Hospital Universiti Sains Malaysia, Profesor Dato' Dr. Ahmad Sukari Halim berkata, di bawah BestARi program itu yang memberi tumpuan terhadap kempen rawatan kanser payudara iaitu salah satu penyakit yang menyebabkan kematian wanita paling tinggi kematian di Malaysia.

Manakala, Pengerusi BestARi HUSM, Dr Juhara Haron berkata, kempen itu yang bertemakan 'Jom Jadi Ohsem' adalah untuk memberi kekuatan kepada wanita yang menghidap kanser payudara.

Kempen itu turut dihadiri Pengarah Pejabat Pembangunan Wanita Kelantan, Azlina Mohd Embran, Pemangku Pengarah LPPKN Kelantan, Lim Lee Peng serta Pengurus Perhubungan Awam dan Jabatan Sains Yakult, Lim Siew Ling.

Breast Cancer Awareness & Research Unit (BestARi)
No. Tel : 09-767 4056
E-mail : breastcenter@usm.my

BestARi
Breast Cancer Awareness & Research Unit

Quick Links

Medical Records Unit
Department of Pharmacy
Staff Directory System
Department of Safety Zone Hospital USM

Internal Links

Main Campus
Health Campus
Engineering Campus
Advanced Medical & Dental Institute

Government Links

Logo MoHE 131x100 Blacklogo soaring upwards and new arrow OUTLINEmsc logo 250x190imagesMQA

Related Links

AVONmakna2CANCER RESEARCHLPPKN

IMR Malaysia

NCSM

• Last Updated on 17 Oktober 2022, 08:18:41.